Nyman Racing E-Sport team

E-Sport är en gren som växer så det knakar. 
Tack vare möjligheten för mer eller mindre alla att kunna vara med och delta mot folk över hela världen och tack vare att både mjuk och hårdvara förbättras hela tiden.

Nyman Racing E-Sport team i Actrollvision WTCR består 2019/2020 av fyra stycken förare.
Anders Antell – Cupra TCR #37
Micke Nyman – Hyundai I30 TCR #88 
Per Danielsson – Hyundai I30 TCR #8
Christofer Karlsson – Honda Civic TCR #18

Totalt i WTCR-Serien är det 24st förare som gör upp om titeln.

Anders som bor i Finland och är ny i teamet. Tidigare har Anders tävlat själv i bl.a Rallycross men på senaste åren varit mekaniker åt en finsk Legendsförare. 

Actrollvision Community Racing RACEROOM WTCR 2019 - PC WTCR SEASON 4

Actrollvisions fjärde säsong har precis dragit igång och en deltävling har körts och den kördes på Red Bull Ring. Varje deltävling har två finaler.
Man kan följa varje deltävling live samt eftersändning på
www.twitch.tv/actrollvision

För Micke, Per och Christofer är E-Sport någonting nytt men kommer snabbt in i det.
Anders har tidigare varit med och det märks då han direkt var med och slogs om segern. Med en andra plats i race 1 och en andra plats i race 2 leder Anders den totala. Micke gjorde ett dåligt kval men körde upp sig till en sjunde plats i race 1 och gjorde en ändå bättre körning i race 2 där han gick vann just före Anders. 

Per tog det lugnt i race 1 för att inte göra några misstag och slutade på en åttonde plats och till race 2 var han sugen att avancera upp i ledet. Dessvärre var han med i en liten krock och hamnade långt efter men körde upp sig bra.

Christofer som skruvade ihop sin första rigg bara dagarna innan tävlingen hade inga krav på sig själv. Kvalet gick inte alls bra men körde upp sig fint och hamnade strax efter Per i race 1. Mellan race 1 och 2 hände någonting och Christofer blev utkastad ur servern och kom dessvärre inte in igen. Däremot fick han tre extra poäng på grund av missödet.

Samma sak hände med Van Ommen som vann race 1.

Tabellen är tajt men ser alltid trevligt ut när dom två första namnen tillhör teamet. Nästa deltävling körs på Nurburgring GP måndagen 2/12.

Deltävling 2 Nurburgring GP

Kvalet var vi inte helt nöjda med förutom Anders som stod i det första startledet. Vi andra åkte en minst en halvsekund långsammare en vi brukar göra. Det är svårt att få till ett bra kval då det är många bilar på banan och kort tid att åka på. Gäller att få ett perfekt varv utan trafik.

Kval:
Anders Antell: 2
Micke Nyman: 8
Per Danielsson: 9
Christofer Karlsson: 12

Dessvärre gjorde Per en av sina sämre starter och ramlade ner från sin startposition och fick jobba sig uppåt. Hemläxan är att träna starter. Micke gjorde en fin uppkörning och Anders slutade på en fin andra plats.
Tråkigt nog så försvann Christofer när han ut på sista varvet låg på en sjätte plats när han hoppade ur spelet. Förbättring av internet ligger högt upp på Christofers lista.

Race 1:
Anders Antell: 2
Micke Nyman: 5
Per Danielsson: 11
Christofer Karlsson: 20

I race 2 var det omvänd startordning av dom femton bästa. Allt gick som planerat och när Anders kom ikapp Per och Micke så gjorde vi det enkelt för han att komma förbi för sedan hänga på.
I mitten av racet in i första kurva blev det två kollektioner där alla vi tre blev drabbade.
Anders stötte ihop med bilen framför samt att Per och Micke som låg tätt efter kom mot varandra och allting slutade med att vi alla tappade men Anders och Per snurrade och tappade desto mer.

Race 2:
Micke Nyman: 3
Anders Antell: 5
Per Danielsson: 11
Christofer Karlsson: DSC

I tabellen så har regerande mästaren Van Ommen gått upp i en trepoängsledning före Anders och Micke.
Pelle ligger på en tolfteplats och Christofer på en femtondeplats.

Nästa deltävling är på stadsbanan Macau 9/12. En otroligt smal och tajt bana. Här gäller det att vara högt uppe från start för att ha en chans.